Skip to main content

1. Karanteeniviikko

Perjantai 🖤 Ihana ja kamala karanteeni. Yksi lapsista on karanteenissa, jonka vuoksi myös ja minä ja muut lapset olemme olleet koko viikon kotona.

Toisaalta on ollut ihana huomata miten lapset leikkii enemmän kotona ja toistensa kanssa. Päiväkotiarkena kaikki on kuitenkin sen verran uupuneita päivistä että leikit on usein lyhytkestoisempia ja aika kuluu pitkälti syömisiin, levähtämiseen, iltapesuihin ja taas syömisiin. Viikonloppuisin usein keksitään jotain touhottamista: retkeilyä, pulkkamäkeä, luistelua, saunomista mummun ja ukin luona, kyläilyä mamman ja papan luona. Mutta nyt kun ei saa mennä minnekään, ei tarvitse jännittää mitä seuraavaksi tapahtuu tai suunnitella mihin mennään. Kun ollaan vaan kotona.

Toisaalta kotona olo ja päivien yllätyksettömyys sopii ainakin erityislapselle hyvin ja kuormittaa häntä vähemmän. Toisaalta ongelmia on silti ja itse kuormitun enemmän kun en pääse välillä töihin ”lepäämään”. Olenkin monesti sanonut, että meidän perhe voi hyvin kun on tavallinen arki eikä ylimääräisiä vapaita tai pyhiä. Kesälomasta toipuminen vei viime syksynä kaksi kuukautta, vasta sen jälkeen aloin taas olla yhtä voimissani kuin ennen lomaa. Jos sinulla on erityislapsia tai itselläsi tai puolisollasi vastaavia piirteitä niin tiedät varmasti mistä puhun.

Työasiat olen aika hyvin pystynyt laittamaan sivuun tällä viikolla, mutta tänään piti hoitaa tärkeitä lainapapereita pankin kanssa, koskien Alisan ihmemaan tulevaa myymälää ja pesulan energiatehokkuuden kehittämistä. Se oli kyllä aikamoista multitaskingia. Sanoinkin miehelle, että oikein vatsanpohjasta ottaa kun on iso ja tärkeä asia johon pitäisi pystyä keskittymään ja samalla vahdin lapsia ja laitan lounasta. Ja kävin koronatestissäkin siinä sivussa.
Mutta kaikki tuli hoidettua 😅

Illalla me palkittiin itseämme tästä viikosta ja herkuteltiin. Lapset innostuivat oikein bilettämään ja tanssivat ysärihittejä 🖤 kunnon kotibilemeininki! Vauhti äityi näissäkin bileissä liian kovaksi, mutta kun hajaannuttiin: legoihin ja palikkaleikkeihin, niin loppuilta sujui vähän rauhallisemmin.

Vaikka nyt on väsynyt olo, niin olen kuitenkin suunnattoman onnellinen tästä erityisestä perheestä! Maailman rakkaimmat!

Vaikka tosiaan muuten tällä viikolla olen pysynyt töistä aikalailla erossa, niin iltaisin kun lapset on jo menneet nukkumaan, olen avannut koneen ja lisäillyt hetken tuotteita verkkokauppaan. Monelta meidän myyjältä on tullut tai on tulossa ihan lähiaikoina kaikkea kivaa keväistä ja uutta myyntiin.

Eilen lisäsin Pitu Woodelleryn ihanat kierrätysnahasta valmistetut Rusettipinnit verkkokauppaan.

Alkuviikosta lisäilin Ella K Vintage huivi&scrunchie settejä, vintage kankaista valmistettuja naisten puseroita sekä sisustustyynyjä kauppaan.

On ihana huomata, että meidän myyjät eli tekijät ovat innostuneet Alisan ihmemaasta ja haluavat luoda tänne uutta. Ja tietysti on huippuhienoa huomata että asiakkaat ovat löytäneet meidät! Helmikuu oli ylivoimaisesti meidän paras kuukausi tähän mennessä. Sain postittaa kymmeniä Maiduu Design merinovillaisia lapasia ja pantoja sekä Mannankylässä puputossuja. Lisäksi ympäri Suomea lähti kaikkea muutakin ihanaa verkkokaupastamme. Helmikuun tilaukset loivat todella uskoa tähän tekemiseen. Iso kiitos jokaisesta!

Maaliskuun missio on saada Alisan ihmemaan omakin kesämallisto kuntoon ja kuvattua.

Alisan ihmemaan oma pellavatuoteperhe onkin pikkuhiljaa hiipinyt verkkokauppaan ja nyt siihen kuuluukin jo aika paljon tuotteita: Pellavapussilakanasetit aikuisille, junior-kokoisena ja vauvoille. Pellavavaatteita on jo lapsille ja naisille: Naisten tunika, mekkoja, solmulappuhaalareita ja housuja. Lisäksi zero waste -ajattelulla pellavaisia donitseja eli scrunchieita (en ole ihan vielä oppinut käyttämään tätä sanaa!) ja pehmolelut Pupu ja Hiiri. Niin ja meidän ihan ensimmäiset omat tuotteet eli mustat pellavakeittiöpyyhkeet Romantic ja Minimalist. Olen itse ihan rakastunut pellavaan ja nimenomaan tähän kivipestyyn, josta meidän tuotteet on tehty.

Pellavatuoteperhe on luotu yhdessä meidän Railin ja Ellan kanssa. Tällä viikolla Raili aloittikin Tuotekehityksen erikoisammattitutkinnon koulutuksen, jossa keskiössä on juuri Alisan ihmemaan omat tuotteet. Olen tästäkin aivan innoissani! Vaikka mitä uutta on taas suunnitteilla kunhan vaan ehditään kaikkea. Vaikka me ollaan Clean Pesulapalvelut tiimin kanssa tehty viime vuodet tekstiilien huoltoa, niin puolella meidän porukasta on koulutus ja/tai aikaisempi työura tekstiilien suunnittelussa ja/tai ompelussa.

Mutta tästä kaikesta kuulette ja tulette näkemään kyllä lisää. Nyt täytyy malttaa lopettaa ja mennä nukkumaan, sillä aamulla alkaa täällä taas uudet kotibileet kun lapset herää.

Kiitos kun jaksoit taas lukea! <3