Alisan ihmemaa

Alisan ihmemaan oma pellavamallisto

Pellavasta

 
Pellavaa ihanampaa materiaalia on vaikea löytää. Se tuntuu iholla pehmeältä, kesällä viileältä, talvella lämpimältä. Pellavan ominaisuudet vain paranevat käytössä ja pellavatuote kestää parhaassa tapauksessa vuosikymmeniä.
Pellava onkin ikiaikainen materiaali luonnosta. Sen viljeleminen on myös huomattavasti ekologisempaa kuin esim. puuvillan viljely, sillä pellava on hyvin vaatimaton kasvuvaatimuksiltaan. Se ei tarvitse kasvaakseen suurta määrää lannoitteita, torjuntai-aineita eikä kasteluvettä.

Meistä

Tammikuussa 2020 olin minä Niina, erityislapsiarjen ja yli 10 vuoden tekstiilihuoltoalan yrittäjyyden uuvuttama 35- vuotias maskulainen yrittäjä-äiti, joka oli alkanut toipua ja voimaantua raskaimmista vuosista. Voimaantuminen alkoi näkyä innostumisena uusista asioista ja syntyi haave Alisan ihmemaasta. Haave tuntui aluksi hyvin etäiseltä, oikeastaan ihan hullutukselta. Mutta haave antoi myös paljon voimaa ja inspiroi. Sitten tuli korona, joka laittoi minut miettimän tosissaan mitä muuta voimme tehdä: kuusi tekstiilipuolen osaajaa palkkalistoilla, mutta vain kolmelle töitä. Tästä alkoi Alisan ihmemaan eli Meidän tarina.

Ensin syntyi lapsiperheen verkkokauppa, joka toi yhteen paikkaan kotimaiset kädentaitajat. Pian halusimme kokeilla myös jotain omaa tuotantoa.

Mallistomme

Ensimmäinen tuote oli mustat keittiöpyyhkeet Minimalist ja Romantic. 

Pellavan tuntu hurmasi meidät ja missä voikaan paremmin nauttia siitä kuin pellavaisissa petivaatteissa. Syntyivät upeat pussilakanasetit koko perheelle, sävyinä luonnon läheiset sävyt maitokahvi ja luonnonvalkoinen.

Meiltä alettiin kysellä myös lasten vaatteita, joten pitihän jotain pientä ja suloista kokeilla. Omaan tarpeeseen syntyi naisten pellavamekko Ulpu. 

Nyt pellavatuoteperheeseemme kuuluu jo useita malleja lapsille ja naisille. Pian myös miehille on tarjolla klassinen pusero.

Toiveittesi mukaan

Toteutamme asiakkaiden toiveita joka viikko. Koska jokainen tuote ommellaan tilauksesta, voimme kuunnella muutostoiveita malleihimme tai vaikka värivalikoimaamme. Esimerkiksi tämän kuvan pienen prinsessan äiti toivoi vauvalle valkoista pellavamekkoa. Toteutimme idean ja otimme sen myötä vaatemallistoomme luonnonvalkoisen värin. Myös esim. monia naisten mekkoja olemme toteuttaneet juuri asiakkaan toivomissa mitoissa.  Eli laita meille rohkeasti viestiä sähköpostitse asiakaspalvelu@alisanihmemaa.fi ja kerro haaveesi. Lähdetään sitten yhdessä miettimään sen toteutusta.

 

Iloa päivään

Ajatuksena Alisan ihmemaan vaatteissa on, että niissä on mukava olla ja niitä on helppo käyttää. Monesti olen sanonut meidän pellavamekoista, että pese, ripusta ja pidä. Monelle pellava luo mielikuvan rypistyvästä kankaasta, jonka silittämiseen saa varata aikaa jokaisen pesun jälkeen – näin ei kuitenkaan ole meidän käyttämässä pellavassa. Pellavavaatteemme voi silittää, jolloin saat aikaan hyvin juhlavan vaatteen. Mutta voit yhtä hyvin ripustaa vaatteen pesun jälkeen kuivumaan ja pukea kuivuneen vaatteen suoraan narulta päällesi – ja olet valmis vaikka kaupungille shoppailukierrokselle. 

Monikäyttöisyys on myös yksi kulmakivistämme. Pellavavaate muuntuu erilaisiin tyyleihin ja tilanteisiin asusteita muuttamalla.

Pussilakanat voi mankeloida tai antaa pesulan mankeloida, jolloin pääset sileiden, hotellintuntuisten lakanoiden väliin, mutta voit yhtä hyvin pesun jälkeen ripustaa lakanat kuivumaan ja siitä suoraan pedata sänkyyn, jolloin luot makuuhuoneeseesi ylellisen, luonnollisen ja pehmeän tunnelman.

Lisäksi pallavamme voi pestä 60 asteessa, joka auttaa useimpien tahrojen lähtemiseen. Luonnonvalkoista pellavaamme voi tarvittaessa jopa valkaista.  

Eli pyrimme luomaan monikäyttöisiä tuotteita rentoon elämään – ripauksella luksusta!

Laatu

Jokainen tuote tehdään huolella käsityönä. Ompelijamme viimeistelee tekstiilin vielä ennen pakkaamista silittämällä ja käy samalla läpi saumat ja poistaa unohtuneet langanpätkät.
Materiaalitieto:
Koostumus: 100 % pellavaa
Paino: n. 190 g/m
Tiheys loimessa 180 lankaa/10 cm 
Tiheys kuteessa 140 lankaa/10 cm
Kankaamme ovat valmistettu ekologisesti kasvaneesta kuidusta Öko-Tex 100 standardin mukaisesti. Ostamme pellavan kotimaiselta maahantuojalta, joka tuo pellavan Euroopasta.


Perheellesi

Valikoimamme tarjoaa ihania tuotteita arkeen ja juhlaan.

Kotimainen

Kaikki verkkokauppamme tuotteet tehdään Suomessa.

Vastuullinen

Kaikki tuotteet ovat myyjänsä itse valmistamia.

Tehty rakkaudella

Jokainen tuote on erityinen, käsin ja rakkaudella tehty.

Etsitkö jotain erityistä?
Kerro toiveesi tuotteesta.

Useat Alisan ihmemaan tuotteiden tekijöistä pystyvät tekemään tuotteita tilauksesta tai toteuttamaan erilaisia ideoita. Ehdota!

Tilaa uutiskirjeemme

Saat tiedon uusista tuotteista ja parhaista tarjouksista ennen muita!

© 2020 Alisan ihmemaa, All Rights Reserved