Alisan ihmemaa

Taidolla tehtyä ja ekologisesti kestävää

Lähellämme on valtavasti taitavia ihmisiä, jotka osaavat tehdä mitä upeampia  ja kekseliäämpiä tuotteita. Toisen tekijän vahvuus on visuaalisuus, hän luo kauniita asioita ja tuotteen tärkeimpiä ominaisuuksia on miellyttävä ulkonäkö. Toisen tekijän vahvuus taas on käytännöllisyys ja jopa insinöörimäinen suunnittelu näkyy ja tuntuu tuotteen käytössä. Parhaimmissa tuotteissa yhdistyy nämä molemmat: tuote on kaunis ja käytännöllinen.

Osa tuotteistamme on valmistettu aivan uusista materiaaleista, mutta ovat kuitenkin vastuullinen valinta valmistustapansa ansiosta, koska tuote on valmistettu käsityönä Suomessa. Joidenkin tuotteidemme materiaalitkin ovat vastuullisia ollessaan kierrätettyjä, uusiutuvia tai muulla tavoin ekologisia. Joka tapauksessa Alisan ihmemaassa et voi valita huonosti tukiessasi kotimaista käsityökulttuuria – parannetaan maailmaa pieni pala kerrallaan <3

Alisa on lapseni

Olen kolmen pienen lapsen äiti. Olen myös Clean Pesulapalvelut Oy:n perustaja ja yrittäjä. Perustin yritykseni 13 vuotta sitten ja olen ehtinyt nähdä yrittäjän näkökulmasta jo monenlaista. Joka päivä oppii kuitenkin jotain uutta sekä työssä että kotona. Lapset ovat opettaneet minulle varsinkin itsestäni ihan valtavasti. Haluan aina tehdä asiat oikein ja kunnolla, haluan että ihmiset ympärilläni ovat onnellisia. Tällaisella ajatuksella tulen viemään Alisan ihmemaatakin eteenpäin.

Niin kuin omat lapseni kasvavat ja kehittyvät, myös Alisan ihmemaa kasvaa ja kehittyy. Tänään olemme vasta ihan tuoreen tulokkaan edessä, puolen vuoden päästä jo kasvaneen ja monta asiaa oppineen Alisan ihmemaan edessä.

Tule kulkemaan kanssani tätä matkaa ja anna myös uusille tekijöille mahdollisuus näyttää taitonsa.

Innolla odottaen tulevia päiviä, viikkoja, kuukausia ja vuosia <3

Alisan ihmemaan äiti

Tuotteidemme valmistajat ovat

Suomalaisia käsityön tekijöitä

Intohimoa ja osaamista

Alisan ihmemaan tekijät

Alisan ihmemaan tekijät ovat eri ikäisiä, erilaisista taustoista, eri alojen ammattilaisia, mutta kaikkia yhdistää intohimo käsitöihin. Jotkut ovat kouluttautuneet myös käsityön saralla, osa itseoppineita. Osaamisen taso on jokaisella omanlaisensa. Osalla on jo valmis tuotemerkki tai tuotesarja, osalla yksi tuote, jota haluaa tehdä ja halu tehdä sitä myös muille.

Tässä jokaisen Alisan ihmemaan myyjän ja samalla tekijän oma esittely itsestään. Jokainen heistä antaa kasvot tuotteelleen ja seisoo ylpeänä käsitöidensä takana.

Ylpeänä haluan esitellä heidät:

Hattaralla

Maria H, on toimintaansa aloittelevan yhden naisen käsityöyrityksen Hattarallan perustaja. Hattaralla syntyi rakkaudesta käsitöihin. Kaikki lähti vähän vahingossa villasukista. Joita syntyi ensin yhdet, sitten toiset ja kohta niitä olikin jo aika kasa. Pitkään tauolla ollut käsityöharrastus löytyi uudestaan. Hattaralla onkin, ainakin vielä, sivutoiminen harrastuksen pohjalta toimiva yritys.

Hattarallan tuotteet valmistetaan kotiompelimossa Äänekoskella.

Hehkona

Hei, olen Tytti, yrittäjä Hehkona -nimen takana. Yritys on perustettu vuonna 2018.  Hehkona valmistaa uniikkeja koruja käyttäen laadukkaita materiaaleja.

Luonnollisuus ja eettisyys ovat minulle tärkeitä arvoja ja siksi juuri korkki on valikoitunut korujen yksityiskohtiin. Korkki on kaunis, eettinen ja ekologinen  materiaali, jota saadaan korkkipuun kuoresta. Puuta ei tarvitse kaataa vaan se kasvattaa uuden kerroksen runkonsa suojaksi. Korujen valmistamisen lisäksi ohjaan joogatunteja Maskussa.

 

Ella K

Ella Kylänpää on Alisan ihmemaan isoäiti.
Ella on koko työuransa tehnyt tekstiilien parissa: tehdasompelijana, vaateliikkeen yrittäjänä, kangaskaupan pitäjänä, tilaus- ja korjausompelijana sekä pesulayrittäjänä.
90-luvun jälkeen uuden luominen ja ompelu jäivät muun kiireen (lasten ja pesulayrittäjyyden) jalkoihin. 2020 keväällä, kun eläkkeelle jäämisestä oli kulunut nelisen vuotta, syttyi uudestaan intohimo lasten vaatteiden ompeluun ja alkoi syntyä ihania luomuksia lastenlapsille. Samaan aikaan tytär Niina pyöritteli ajatusta Alisan ihmemaasta. Ja tässä sitä ollaan: Ella-mamma on yksi Alisan ihmemaan tekijöistä. Tuotteet syntyy pääosin vuosien aikana kertyneestä kangasvarastosta ja kierrätyskankaista. Suurin osa on siis ihan aitoja 90-luvun kankaita.

Emilia M

Olen kahden prinsessan äiti Emilia Martelius, joka nauttii kaikesta käsillä tekemisestä kutomisesta puutöihin.


Jokaisella tuotteella on tarinansa ja esim. mittapuu tuote on syntynyt halusta antaa jotakin itsetehtyä ja aikaa kestävää ristiäislahjaksi veljeni perheelle, jotakin joka kasvaa mukana.

Jes-korut

Jes-korujen takana häärää useamman vuoden harrastuksenaan koruja tehnyt maskulainen Paula Vahlberg. Avainkaulakorujen lisäksi valmistuu kaulakoruja, rannekoruja, nilkkakoruja, heijastavia koruja ja tarvittaessa koruja asiakkaan toivomusten mukaan.

Mannankylässä

Mannankylässä on vuonna 2017 perustettu yritys jonka perustaja ja ainoa työntekijä on Maskulainen kolmen lapsen äiti Tiina. Yritys pyörähti käyntiin yhden yön aikana kun olin julkaissut kuvan asiakastyönä tekemistäni puputossuista jotka herättivät paljon mielenkiintoa kuluttajissa. Helpon alun jälkeen jäi jäljelle valtavasti työtä joita edelleen teen ilolla ja ylpeydellä joka yö lasten nukkuessa. Kierrätys on suuri osa yrityksen ideologiaa ja kierrätysmateriaaleja käytetään aina kuin mahdollista niin tuotteissa kuin pakkauksessa. Mannankylässä valmistaa minimalistisen tyylikkäitä, mutta samalla hurmaavan leikkisiä asusteita suurimmaksi osaksi kierrätysmateriaaleista.

Iloa päivääsi 🌸

Ystävällisin terveisin

Tiina Lilja

Ommel ja Ilo

Ommel ja Ilo on yhden naisen sisustusompelimo, josta saat kauniita ja yksilöllisiä kodin tekstiilejä kotiin ja lahjaksi, sisustuskankaita ja ompelupalvelua.

Pieni ja viihtyisä puoti Kyrön keskustassa, Pöytyällä.

Elina Herttolin

Moi, olen Elina Herttolin, raisiolainen vaatetusteknikko, modisti ja viittomakielen ohjaaja.

Päivisin työskentelen varhaiskasvatusalalla ja vapaa-ajalla minut todennäköisesti löytää käsitöiden ääreltä – edessäni joko virkkaus, koru- tai piirustusvälineet.

Alisan ihmemaahan olen valmistanut yksilöllisiä ja hauskoja taikataikinakoruja, iloisen värikkäitä laukkuja sekä muita pieniä, virkoosini tuotoksena syntyneitä ihmeitä! Käsissäni keittiökaappien aineksista voi syntyä vaikkapa palapelikorvikset tai lankakerien lopuista pirtsakka käsilaukku.

Jauhot, suola ja langanpätkät hyötykäyttöön – ikinä ei voi tietää mitä ihmeitä niistä saattaa syntyä .

Vekkuli Kekkuli

Hei, olen Mari Pohjois-Karjalasta, olen ammatiltani pukuompelija. Työskenneltyä kaupan alalla pitkän tovin, heräsi myöhemmin innostukseni takaisin ompelun pariin.
2014 syntyi tuotemerkki Vekkuli Kekkuli, haluanhan tehdä käytännöllisiä lasten vaatteita ihanilla kuoseilla.
Nyt kun olen mummo, niin myös vaatteiden testaajatkin löytyvät läheltä.
 
Teen myös tilauksesta mieleisellä kuosilla, ota rohkeasti yhteyttä.
❤Mari

PikkuRepo

Hei olen Marianna ja PikkuRepo on mun yritys. Olen perheenäiti ja siinä sivussa tehnyt lapsille ja vähän muillekin lasten vaatetta.
Pikkuhiljaa kehittyi ajatus että haluan tehdä tätä työkseni ja vuonna 2017 syntyi PikkuRepo.
Haluan tarjota yksilöllisiä ja kestäviä vaatteita niin lapsille kun aikuisille joka tarpeeseen❤️

Maiduu Design

Moi, olen Marjo, äiti, käsityöyrittäjä ja markkinointikoordinaattori Joensuusta. Pieni kotiompelimoni Maiduu Design sai alkunsa syksyllä 2018.

Maiduun valikoimista löydät kauniit ja käytännölliset asusteet lapsille ja naisille. Joka ikinen tuote valmistuu huolella rakkaudesta ompeluun. Ompelussa käyttämäni kankaat ovat laadukkaita ja kestäviä. Teen paljon tuotteita myös tilauksesta asiakkaan toivomilla kuoseilla ja malleilla.

Studio vyyhti

Studio Vyyhti on Sallan ideahautomo ja luovuuden leikkikenttä varsinais-suomesta.

Vyyhti sai alkunsa, kun kiinnostusta käsityöyrittäjyyteen löytyi, mutta Sallan oli vaikea lähteä toteuttamaan yhtä selkeää suunnitelmaa. 
Tuntui, että ideat kietoutuivat yhteen sotkuiseksi kasaksi, vyyhdiksi! 
Haave yrittäjyydestä oli kytenyt jo pitkään, mutta viimein äitiyslomalla Vyyhti muuttui puhelimen muistiinpanoista oikeaksi yritykseksi.

Tällä hetkellä tuoreella yrityksellä on tuotteina eläinaiheisia pehmotyynyjä, mutta haaveena olisi laajentaa eläinkaverien tuoteperhettä sekä toteuttaa muita piensisustustuotteita. Tärkeintä on että tekemisessä säilyy ilo, rentous ja uteliaisuus.

Minnan puikot

Heippa, Minnan puikkoja heiluttelee Mynämäkeläinen intohimoinen kutoja, Minna
Päivät kuluvat keittiössä kokkaillessa ja illat kutimien parissa.
Olen aina tykännyt kutoa, kun omat lapset olivat pieniä valmistui heille villahaalarit, sukat ym ja ystävien lapsetkin tuli pidettyä villa vaatteissa.
Nykyisin kudon tilaustöitä ja myyntiin.
Tilaamalla saat omien väri ja koko toiveiden mukaiset neuleet lapsille.
Terkuin Minna❤

NUNNUN

Annukka Mäkelä on kymmenen vuotta Nunnun tuotemerkin parissa työskennellyt tekstiiliartesaani.
Nunnun tuotevalikoimaan kuuluu käsinpainettuja ja värjättyjä värikkäitä ja graafisesti voimakkaita vaatteita, asusteita ja  lahjatuotteita.
2021 Annukka otti jatkaakseen myös Lempiriepu tuotemerkin, jonka valikoimaan kuuluu Suomessa neulotusta bambucollegesta valmistetut siivousliinat.

susan design

susan design on pieni kotimainen pipotehdas, joka on pyörinyt yhden naisen voimin Raisiossa vuodesta 2013.

Työhuoneeni sijaitsee Taito-Valpuri-myymälän yhteydessä Raisiontien varrella, pienessä keltaisessa puurakennuksessa.

Pipomallistoon kuuluu ihastuttavia rusetti- tupsupipoja naisille sekä tytöille. Suuren suosion ovat saavuttaneet myös trikoiset lippapipot lapsille.

byLauraTee

Moi, olen Laura, 36-vuotias pienen pojan äiti ja byLauraTee -tuotteiden näpertäjä. Olen aina pitänyt kädentaidoista, taiteen ja musiikin tekemisestä, vaikkakin käsityöt lankoineen, puikkoineen ja koukkuineen veivät sydämeni vasta aikuisiällä. Ammatiltani olen erityisluokanopettaja ja työni vastapainoksi olen tykännyt tehdä kaikenlaisia käsitöitä aina neulahuovutetuista eläinhahmoista timanttimaalauksiin ja pitsineulesukkiin.

ByLauraTee sai alkunsa tammikuussa 2021, kun hoitovapaalla ollessani päätin kokeilla virkattujen vaunulelujen tekemistä myyntiin. Olin yhden vastaavan tehnyt esikoispoikaa odottaessani paria vuotta aiemmin.

Yllätyksekseni tuotteistani pidettiinkin paljon ja siitä saakka olen käyttänyt lähes kaiken vapaa-aikani virkkuukoukku kädessä.

Hanmari

Hanmari– tuotteiden takaa löytyy kolmen lapsen äiti Hanna, joka on aina rakastanut kaikkea käsillä tekemistä. Itseoppinut ompelija, jonka taidot ovat kehittyneet vähitellen vuosien kuluessa.
Tuotteet ommellaan pienellä kylällä Kälviällä, vanhassa puutalossa luonnon keskellä. Valikoimista löytyy monenlaisia tuotteita, pääpaino aikuisten ja lasten asusteissa.
Käsitöiden lisäksi myös runot ovat olleet aina lähellä tekijän sydäntä. Alisan ihmemaasta löytyvissä vohvelituotteissa onkin yhdistetty nämä kaksi asiaa; jokaiseen tuotteeseen on lisätty mukaan runo (tekijän omaa käsialaa).
Nämä vohvelituotteet ovatkin ihana lahja vaikka läheiselle voimaa antavan runon kera tai itselle piristämään arkea.

Perheellesi

Valikoimamme tarjoaa ihania tuotteita arkeen ja juhlaan.

Kotimainen

Kaikki verkkokauppamme tuotteet tehdään Suomessa.

Vastuullinen

Kaikki tuotteet ovat myyjänsä itse valmistamia.

Tehty rakkaudella

Jokainen tuote on erityinen, käsin ja rakkaudella tehty.

Kirjoituksia elämästä

Kaikenmaailman juttuja tekijöistä, tuotteista, materiaaleista ja elämän eri tilanteista.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat tiedon uusista tuotteista ja parhaista tarjouksista ennen muita!

© 2020 Alisan ihmemaa, All Rights Reserved