Skip to main content

Hiljaista on ollut

Hiljaista on somessa, hiljaista on uutiskirjeiden puolella ja blogi on aivan kuollut. Tiedätkö, mistä se johtuu? – Meillä on ollut pesulassa ja Ihmemaan myymälässä ihan mahdottoman kiire! Se on aivan mielettömän ihanaa! Vaikkakin pieni perfektionisti minussa tuntee koko ajan huonoa omaa tuntoa niistä tekemättömistä asioista, jotka jää kiireen jalkoihin. Sisimmissäni olen kuitenkin äärettömän onnellinen kiireestä ja teistä kaikista asiakkaista, jotka ovat meidät löytäneet ja jotka tulette meille uudelleen ja uudelleen. Olen myös äärettömän onnellinen meidän ihanasta työporukasta. Meillä nauretaan paljon. Hölmöillään ja vitsaillaan. Pete Poskiparta kerran totesi vitsillä että “Teillä on liian hauskaa töissä.” Olen monta kertaa sen lausahduksen jälkeen miettinyt, että meillä on oikeasti tosi kivaa töissä. Moni asiakaskin lähtee mukaan meidän hölmöilyyn ja vitsin heittoon ja se on ihan parasta! Ilmankos työ ei tunnu työltä.

Mutta kaiken naurun ja vitsin heiton ohella me tehdään myös oikeasti ja tosi kovasti töitä. Pesulassa on juostu aamuyöstä alkuiltaan asti koko kesä. Ihmemaassa hinnoitellaan, kerätään myyntijaksojen päättymisen jälkeen tuotteita ja taas hinnoitellaan. Ihmemaan secondhand paikkojen kanssa on etsitty meidän asiakkaille sopivinta tapaa myydä käytetyt vaatteet ja asusteet. Suosituin tapa on meidän PLUSPLUSPAKETTI eli muissa kirppiksissä usein puhutaan täyspalvelusta. Eli palvelu, jossa asiakas tuo myytävät tuotteet meille ja me hoidamme kaiken henkaroinnista hinnoitteluun ja loppukeräilyyn asti. Toiseksi suosituin on uusin palvelupakettimme: ERIKOISPAKETTI. Tässä palvelussa, asiakas tuo meille itse hinnoittelemansa tuotteet ja henkaroi ne. Me hoidamme ne sitten esille ja keräämme myyntijakson päätyttyä myymälästä. Meitä jatkuvasti kiitelläänkin meillä myynnin helppoudesta: meillä tavarat on 28 myymälän aukiolopäivää myynnissä ja sinä aikana myyjä voi seurata puhelimensa tai tietokoneensa kautta myyntiä reaaliajassa. Meillä ei tarvitse käydä päivittäin tai edes viikottain järjestämässä myyntipaikkaansa.

Ostaja asiakkaat puolestaan kiittelevät myymälän siisteyttä ja sitä että tuotteet on selkeästi koottain esillä. Villakoiria tosin välillä kertyy lattialle yrittäjän mielestä liikaa, mutta yritämme parhaamme, että aina olisi siistiä ja viihtyisää.

Kahvilan puolella ollaan löydetty ruoka-annokset, jotka pystymme valmistamaan tuoreista ja laadukkaista aineksista ja jotka vievät kielen mennessään. Tämäkään yhtälö ei ole itsestään selvyys, kun on kyse näin pienestä yrityksestä, jolla on hyvin rajalliset resurssit. Haaveilenkin vielä siitä, että meillä kävisi niin paljon lounastajia, että pystyisin palkkaamaan täysipäiväisen kokin. Tällä hetkellä kuitenkin yksi henkilö työvuorossa vastaa sekä kahvilasta että myymälästä. Kesällä korvapuustit olivat pääosin tauolla, mutta nyt kun saimme Railin vapautettua kesätöistä pesulalta, niin myymälässä tuoksuu taas tuore pulla.

Kesän kiire teki sen että me emme ehtineet juhlistaa edes Ihmemaan synttäreitä! Meidän verkkokauppa täytti kesäkuun alussa kolme vuotta ja myymälä 1 vuotta! Nyt kun arki taas alkaa asettua niin korjataan asia ja juhlitaan synttäreitä vielä syksyn aikana. Tulossa on myös viime vuoden tapaan Halloween juhlintaa, syysloma-askarteluita ja vaikka mitä muuta kivaa. Uutta on myös Ihmemaan ystävät. Voit liittyä TÄSTÄ Alisan ihmemaan ystäviin ja saada ilmaisen jäätelön kahvilastamme. Jatkossa lähetän Ihmemaan ystäville sähköpostilla ja tekstiviestillä muistutuksia meidän tapahtumista ja tarjouksista. Voi olla että jossain kohtaa se taipuu ihan oikeaksi kanta-asiakasjärjestelmäksi, jolloin meillä voi kerryttää alennuksia ostoksiinsa. Infoan tästä lisää kun asia etenee.

Nyt siirryn laskuja maksamaan ja nettisivuja päivittämään. Haittaako muuten ihan kauheasti, jos syyskuun alussa lukee vielä nettisivuilla Juhannuksen aukioloajat…?

Kiitos ja anteeksi. Ihana kun taas luit höpinöitäni. Nähdään pesulassa tai ihmemaassa!

p.s. meidän talossa on vielä komeita toimitiloja https://www.instagram.com/koykellarinmaenkatu_raisio . 160 m2 alakerrassa, isolla nosto-ovella ja 40-80 m2 tiloja yläkerrassa. Eli jos yrityksesi tai tuttavasi yritys kaipaa toimitiloja huippupaikasta ja kaipaa huippunaapureita, niin minultakin voi kysyä lisää: niina@alisanihmemaa.fi.