Skip to main content
Alisan ihmemaa

Alisan ihmemaan oma pellavamallisto

Pellava

Laatua ja monikäyttöisyyttä

Pellavaa ihanampaa materiaalia on vaikea löytää. Se tuntuu iholla pehmeältä, kesällä viileältä, talvella lämpimältä. Pellavan ominaisuudet vain paranevat käytössä ja pellavatuote kestää parhaassa tapauksessa vuosikymmeniä.
Pellava onkin ikiaikainen materiaali luonnosta. Sen viljeleminen on myös huomattavasti ekologisempaa kuin esim. puuvillan viljely, sillä pellava on hyvin vaatimaton kasvuvaatimuksiltaan. Se ei tarvitse kasvaakseen suurta määrää lannoitteita, torjuntai-aineita eikä kasteluvettä.
Jokainen tuotteemme ommellaan Suomessa käsityönä. Ompelijamme myös viimeistelee tekstiilin vielä ennen pakkaamista silittämällä ja käy samalla läpi saumat ja poistaa ylimääräiset langanpätkät.

Materiaalitieto:
Koostumus: 100 % pellavaa
Paino: n. 190 g/m
Tiheys loimessa 180 lankaa/10 cm 
Tiheys kuteessa 140 lankaa/10 cm

Kankaamme ovat valmistettu ekologisesti kasvaneesta kuidusta Öko-Tex 100 standardin mukaisesti. Ostamme pellavan kotimaiselta maahantuojalta, joka tuo pellavan Euroopasta.

Monikäyttöisyys on myös yksi kulmakivistämme. Pellavavaate muuntuu erilaisiin tyyleihin ja tilanteisiin asusteita muuttamalla – kotoilusta kaupunkilookiin, businesslookista illalliselle.

Upeat pellavalakanamme kestävät tietysti 60 asteen pesun, sillä 60 astetta on alin lakanoiden pesulämpötila, jota suositellaan petivaatteiden hygienian varmistamiseksi. Lakanat voi mankeloida tai antaa pesulan mankeloida, jolloin pääset sileiden, hotellintuntuisten lakanoiden väliin, mutta voit yhtä hyvin pesun jälkeen ripustaa lakanat kuivumaan ja siitä suoraan pedata sänkyyn, jolloin luot makuuhuoneeseesi ylellisen, luonnollisen ja pehmeän tunnelman. 

Koska pellavamme voi pestä 60 asteessa, se auttaa myös useimpien tahrojen lähtemiseen. Jokainen äiti tietää kuinka lapsen uudessa vaatteessa oleva tahra harmittaa. Luonnonvalkoista pellavaamme voi tarvittaessa jopa valkaista.  

Eli pyrimme luomaan monikäyttöisiä tuotteita rentoon elämään – ripauksella luksusta!

Etsitkö jotain erityistä?
Kerro toiveesi tuotteesta.

Pellavatuotteemme valmistuvat omien ompelijoidemme Ellan ja Railin taitavissa käsissä. He tekevät tuotteita myös tilauksesta tai toteuttavat erilaisia ideoita. Ehdota!