fbpx
Alisan ihmemaa

Alisan ihmemaan oma pellavamallisto

Pellavasta

 
Pellavaa ihanampaa materiaalia on vaikea löytää. Se tuntuu iholla pehmeältä, kesällä viileältä, talvella lämpimältä. Pellavan ominaisuudet vain paranevat käytössä ja pellavatuote kestää parhaassa tapauksessa vuosikymmeniä.
Pellava onkin ikiaikainen materiaali luonnosta. Sen viljeleminen on myös huomattavasti ekologisempaa kuin esim. puuvillan viljely, sillä pellava on hyvin vaatimaton kasvuvaatimuksiltaan. Se ei tarvitse kasvaakseen suurta määrää lannoitteita, torjuntai-aineita eikä kasteluvettä.

Meistä

Tammikuussa 2020 minä Niina, yli 10 vuoden tekstiilihuoltoalan yrittäjyyden ja erityislapsiarjen uuvuttamana, aloin haaveilla Alisan ihmemaasta. Haave tuntui aluksi hyvin etäiseltä, oikeastaan ihan hullulta. Suurelta hypyltä tuntemattomaan. Mutta haave antoi myös paljon voimaa ja innostusta. Sitten tuli korona,  poikkeusaika, joka laittoi minut miettimän tosissaan mitä muuta voimme tehdä: kuusi tekstiilipuolen osaajaa palkkalistoilla, mutta vain kolmelle töitä. Tästä alkoi Alisan ihmemaan eli Meidän tarina.

Ensin syntyi lapsiperheen verkkokauppa, joka toi yhteen paikkaan kotimaiset kädentaitajat. Pian halusimme kokeilla myös omaa tuotantoa.

Mallistomme

Ensimmäinen tuote oli mustat keittiöpyyhkeet Minimalist ja Romantic. 

Pellavan tuntu hurmasi meidät ja missä voikaan paremmin nauttia siitä kuin pellavaisissa petivaatteissa. Syntyivät upeat pussilakanasetit koko perheelle, sävyinä luonnon läheiset sävyt maitokahvi ja luonnonvalkoinen.

Koska asiakkaamme olivat lapsiperheitä, meiltä alettiin kysellä myös lasten vaatteita. Loimme jotain pientä ja suloista. Omasta tarpeesta syntyi pian myös naisten pellavamekko Ulpu. 

Nyt pellavatuoteperheeseemme kuuluu jo useita malleja lapsille ja naisille. Uusimpana myös miehille on tarjolla klassinen pystykauluspaita ja pellavarusetit.

Toiveittesi mukaan

Toteutamme usein asiakkaiden toiveita. Koska jokainen tuote ommellaan tilauksesta, voimme kuunnella muutostoiveita malleihimme tai vaikka värivalikoimaamme.

Tämän kuvan pienen prinsessan äiti toivoi vauvalle valkoista pellavamekkoa. Toteutimme idean ja otimme sen myötä vaatemallistoomme luonnonvalkoisen värin. Josta syntyikin koko mallisto kaste- ja nimiäisjuhlaan. Myös esim. monia naisten mekkoja olemme toteuttaneet juuri asiakkaan toivomissa mitoissa. 

Verkkokaupastamme löytyykin nyt tuote Pellavatuotteen räätälöinti, jotta voit helposti tilata  tuotteen juuri sinulle räätälöitynä. 

Voit myös laittaa rohkeasti viestiä sähköpostitse asiakaspalvelu@alisanihmemaa.fi ja kerro meille pellavaunelmasi. Lähdetään sitten yhdessä miettimään sen toteutusta.

 

Iloa päivään

Ajatuksena Alisan ihmemaan vaatteissa on, että niissä on mukava olla ja niitä on helppo käyttää. Monesti olen sanonut meidän pellavamekoistakin, että pese, ripusta ja pidä. Ihan oikeasti! Monelle pellava luo mielikuvan rypistyvästä kankaasta, jonka silittämiseen saa varata aikaa jokaisen pesun jälkeen – ei meidän tuotteissa. Pellavavaatteemme voit toki silittääkin, jolloin saat aikaan hyvin juhlavan vaatteen.

Monikäyttöisyys on myös yksi kulmakivistämme. Pellavavaate muuntuu erilaisiin tyyleihin ja tilanteisiin asusteita muuttamalla – kotoilusta kaupunkilookiin, businesslookista illalliselle.

Upeat pellavalakanamme kestävät tietysti 60 asteen pesun, sillä 60 astetta on alin lakanoiden pesulämpötila, jota suositellaan petivaatteiden hygienian varmistamiseksi. Lakanat voi mankeloida tai antaa pesulan mankeloida, jolloin pääset sileiden, hotellintuntuisten lakanoiden väliin, mutta voit yhtä hyvin pesun jälkeen ripustaa lakanat kuivumaan ja siitä suoraan pedata sänkyyn, jolloin luot makuuhuoneeseesi ylellisen, luonnollisen ja pehmeän tunnelman. 

Koska pellavamme voi pestä 60 asteessa, se auttaa myös useimpien tahrojen lähtemiseen. Jokainen äiti tietää kuinka lapsen uudessa vaatteessa oleva tahra harmittaa. Luonnonvalkoista pellavaamme voi tarvittaessa jopa valkaista.  

Eli pyrimme luomaan monikäyttöisiä tuotteita rentoon elämään – ripauksella luksusta!

Laatu

Jokainen tuotteemme ommellaan Suomessa käsityönä. Ompelijamme myös viimeistelee tekstiilin vielä ennen pakkaamista silittämällä ja käy samalla läpi saumat ja poistaa ylimääräiset langanpätkät.

Materiaalitieto:
Koostumus: 100 % pellavaa
Paino: n. 190 g/m
Tiheys loimessa 180 lankaa/10 cm 
Tiheys kuteessa 140 lankaa/10 cm

Kankaamme ovat valmistettu ekologisesti kasvaneesta kuidusta Öko-Tex 100 standardin mukaisesti. Ostamme pellavan kotimaiselta maahantuojalta, joka tuo pellavan Euroopasta.


Perheellesi

Valikoimamme tarjoaa ihania tuotteita arkeen ja juhlaan.

Kotimainen

Kaikki verkkokauppamme tuotteet tehdään Suomessa.

Vastuullinen

Kaikki tuotteet ovat myyjänsä itse valmistamia.

Tehty rakkaudella

Jokainen tuote on erityinen, käsin ja rakkaudella tehty.

Etsitkö jotain erityistä?
Kerro toiveesi tuotteesta.

Useat Alisan ihmemaan tuotteiden tekijöistä pystyvät tekemään tuotteita tilauksesta tai toteuttamaan erilaisia ideoita. Ehdota!

Tilaa uutiskirjeemme

Saat tiedon uusista tuotteista ja parhaista tarjouksista ennen muita!

© 2020 Alisan ihmemaa, All Rights Reserved