Skip to main content

Alisan ihmemaa

Viimein tässä, jo nyt tässä.
Tammikuussa yhtenä pimeänä iltana ajelin töistä kotiin ja sain ajatuksen: Haluan perustaa lasten maailman ja lapsiperheiden kohtaamispaikan! Ajatus lähti hullunlailla elämään, enkä saanut sitä pysähtymään. Mieheni sanoi muutaman päivän päästä ensimmäisestä ajatuksesta, että ihanaa kun jaksat taas pitkästä aikaa innostua työasiasta, mutta koita nyt vähän rauhoittua. Helpommin sanottu kuin tehty. Töissäkin tytöt nauroi minua välillä, hyvällä tietenkin, että mitä se taas piirtää tai mitä uutta se taas on keksinyt. Jostain syystä en saanut rauhaa vaan päinvastoin, ajatus kehittyi pikkuhiljaa suunnitelmaksi, suunnitelmat piirrustuksi ja piirrustukset laskelmiksi.

Nyt eletään toukokuun loppua, ollaan ihan kesän kynnyksellä, ja nyt on jo syntynyt Alisan ihmemaa. Tai oikeastaan vasta alisanihmemaa.fi. Kerron joskus tarkemmin, että mitä kaikkea muuta Alisan ihmemaa tulee tulevaisuudessa olemaan ja mitä kaikkea tässä tapahtuu taustalla koko ajan.
Mutta. Nyt. Nyt on alisanihmemaa.fi verkkosivusto juuri aukeamassa. Ollaan yhdessä sivujen tekijän ja meidän Clean Pesulapalveluiden ihanan tiimin kanssa luotu jotain aivan mielettömän hienoa: On luotu uudenlainen verkkosivusto, jossa voi tehdä vastuullisia valintoja ja löytää ihania tuotteita itselleen, perheelleen ja lahjaksi.

Olen pian 13 vuotta ollut yrittäjänä ja pian 6 vuotta saanut olla äitinä. Niin kuin monelle muullekin äidille on käynyt, toi äitiys näköjään myös minulle uusia kiinnostuksen kohteita työn saralla. Haluan luoda jotain uutta lapsiperheille, jotain mukavaa, helppoa ja tyylikästä. Ja saan samalla rohkaista myös muita äitejä lähtemään kokeilemaan siipiään sen kanssa mitä tykkää tehdä: käsitöitä. Ajatus on, että ilman korkeaa kynnystä, kuten toiminimen perustamista tai edes kevytyrittäjyyttä, voisi kuka tahansa saada tuotteensa ja nimensä esille ja vieläpä edustavasti. Lähellämme on ihan valtavasti taitoa, jonka haluan tuoda esille.

On ollut ihana huomata, että kun aloin puhua Alisan ihmemaasta ja sen ajatuksesta sosiaalisessa mediassa, niin yllättävän monet ystävät ottivat minuun yhteyttä ja kertoivat mitä käsitöitä he ovat tehneet. Aivan mielettömän hienoja leluja, koruja, vaatteita.  Kun näen nyt jatkuvasti uusia kädentaitajia ja heidän tuotteita, olen alkanut miettiä, että miksi me emme käytä enemmän kotimaisia tuotteita ja nimenomaan käsityönä tehtyjä tuotteita? Aion omalta osaltani tehdä parhaani, että mahdollisimman moni huomaisi saman asian ja haluaisi muuttaa ainakin osittain ostokäyttäytymistään. Kun tarvitsen jotain tuotetta,  opettelen miettimään, että kuka sellaisen osaisi tehdä, vaihtoehtona sille, että mistä kauppakeskuksesta käyn sen hakemassa.

Kuten lähipiirini tietää, olen hyvin impulsiivinen. Sillä on hyvät ja huonot puolensa. Hyvää on se, että saa paljon aikaan kun ei turhia jahkaile. Huonoa on se, että asioita joutuu usein opettelemaan kantapään kautta kun ei malta odottaa. Vähän jännittää, että miten käy Alisan ihmemaan avajaisviikon kanssa, kun kiirehdin ilmoittamaan meidät Kesäiset Kässämessut netissä- tapahtumaan, joka on jo 5.-7.6. Sivujen tekijä tiimi hoitaa oman hommansa. Eli he huolehtivat, että sivustomme näyttää huippuhyvältä ja ennen kaikkea toimii. Mutta se mitä muuta verkkokaupan aukeamiseen vaaditaan, on toinen asia. Eli messuilla nähdään alisanihmemaa.fi -sivusto, ja ehkä tarjouksia ja jokin ihana arvontakin. Mutta esim. onko meidän maksupainikkeet kytketty sivustolle, niin sitä en vielä tässä kohtaa uskalla mennä vannomaan. Puhumattakaan muista haasteista, joita ehtii vielä vastaan tulemaan. Mutta toisaalta, kaikki aikanaan ja hyvää kannattaa odottaa. Ihan mahtava juttu tästä tulee joka tapauksessa!

Kiitos kun jaksoit lukea tämän. Oli muuten elämäni ensimmäinen blogikirjoitus <3
Tulethan seuraamaan Alisan ihmemaata myös facebookiin ja instagramiin @alisanihmemaa, niin ja julkaisuja saa jakaa ahkerasti kavereille, jotta muutkin kuulee tästä <3

-Niina, Alisan ihmemaan ja kolmen ihanan kullanmurun äiti