Skip to main content
Alisan ihmemaa

Taidolla tehtyä ja ekologisesti kestävää

Alisan ihmemaan verkkokauppa tarjoaa kotimaisen käsityön helmiä.  Tuotteet ovat Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja. 

Suuren osan valikoimamme tuotteista ostat suoraan tekijältä ja me Alisan ihmemaassa vain pakkaamme ja postitamme tilaukset. Alisan ihmemaa luo turvaa sinulle tilaajana ja mikä parasta saat tilattua yhdellä toimituskululla usean eri tekijän tuotteita.

Osa tuotteistamme on valmistettu aivan uusista materiaaleista. Joidenkin tuotteidemme materiaalit on kierrätettyjä. Joka tapauksessa Alisan ihmemaassa et voi valita huonosti tukiessasi kotimaista käsityökulttuuria – parannetaan maailmaa pieni pala kerrallaan <3

Alisa on lapseni

Minä olen Niina, Alisan ihmemaan äiti.  Alisan ihmemaa syntyi keväällä 2020 ajatuksesta luoda paikka, josta löytyy helposti yhdestä paikasta aidosti Suomessa valmistetut tuotteet perheellesi ja lahjaksi. 

Alisan ihmemaassa on parasta kun saan tuoda esille upeita suomalaisia tekijöitä ja tuotteita. En voi olla innostumatta uudestaan ja uudestaan siitä miten taitavaa käsityötä meillä on ja kuinka upeista materiaaleista. 

Tekijämme seisovat ylpeänä tuotteidensa takana ja kantavat myös tuotevastuun niistä. Meillä ei ole kasvotonta suurta yritystä takanamme. Meidän tuotteita ei kuljeteta tuhansia merimaileja saadaksemme ne sinun kotiisi. Meillä jokainen tekijä määrää oman tuotteensa hinnan, jotta siitä jää riittävä palkka hänelle. Meillä ihan jokaisesta tilauksesta iloitaan.

Ylpeänä haluan esitellä meidän huikean tekijäjoukon.

Tilaa sivun alareunasta myös uutiskirjeemme. Koitan ryhdistäytyä niissä ja lähettää vähän useammin kirjeitä, mutta sen voin luvata, että niitä ei tule edes joka kuukausi. 

Instagramissa ja Facebookissa meidät löytää @alisanihmemaa ja siellä pääset seuraamaan vauhdikasta arkeani Alisan ihmemaan kulisseissa.

Iloa päivääsi

Tuotteidemme valmistajat ovat

Suomalaisia käsityön tekijöitä

Intohimoa ja osaamista

Alisan ihmemaan tekijät

Alisan ihmemaan tekijät ovat oman alansa taitajia ja kaikkia yhdistää intohimo käsityöhön. Ylpeänä esittelemme heidät:

Hattaralla

Maria H, on yhden naisen käsityöyrityksen Hattarallan perustaja. Hattaralla syntyi rakkaudesta käsitöihin. Kaikki lähti vähän kuin vahingossa villasukista. Joita syntyi ensin yhdet, sitten toiset ja kohta niitä olikin jo aika kasa.

Hattarallan tuotteet valmistetaan kotiompelimossa Äänekoskella. Hattarallan tuotteita on upeat ja taidokkaat käsinneulotut villasukat koko perheelle sekä ekologiset bambulangasta neulotut siivousliinat.  Ompelimossa valmistuu myös suloiset  lorupussit lapsen ja aikuisen yhteisiin hetkiin. Hattarallan pipi- ja suolatyyny helpottaa niin isojen kuin pienten kolhuja.

NUNNUN

Annukka Mäkelä on kymmenen vuotta Nunnun tuotemerkin parissa työskennellyt tekstiiliartesaani.

Nunnun tuotevalikoimaan kuuluu käsinpainettuja ja värjättyjä värikkäitä ja graafisesti voimakkaita vaatteita, asusteita ja  lahjatuotteita. Ihmemaassa on upeita Nunnun legginsejä, jotka on ommeltu Suomessa neulotusta bambutrikoosta, Annukka on ne käsinvärjännyt ja .painanut Tampereella.

2021 Annukka otti jatkaakseen myös Lempiriepu tuotemerkin, jonka valikoimaan kuuluu Suomessa neulotusta bambucollegesta valmistetut siivousliinat. Lempirievuissa on myös ihanat ja leikkisät kuvat teksteineen.

Paula Vahlberg

Paula Vahlberg valmistaa Alisan ihmemaahan huippusuositut avainkorut. Korujen materiaalina on erilaiset helmet puusta, metallista, akryylistä, lasista ja silikonista. 

Silikonihelmistä syntyy myös ihastuttavat imetyskorut äideille ja kantokorut isille. Perheen pienimmille on oma tuttinauhamallisto turvallisista elintarvikelaatuisista helmistä. 

Syksyyn ja talveen kuuluvat Paulan heijastavat laukkukorut, jotka lisäävät näkyvyyttä pimeässä ja yksilöivät käsilaukun tai vaikka päällystakin. 

Kesään puolestaan kuuluu ihastuttavat nilkkakorut lapsille ja aikuisille.

Paula Vahlberg valmistaa tarvittaessa koruja asiakkaan toivomusten mukaan, joten esitä toiveesi sähköpostilla asiakaspalvelu@alisanihmemaa.fi

Suojelus Design

Elina on luonut upean yrityksen ja tuoteperheen, joka kantaa nimeä Suojelus Design.  Elina ompelee heijastinliivejä ja trikooasusteita lapsille ja aikuisille suurella sydämellä Kokkolassa. 
Suojelus Design sai alkunsa tarpeesta suojella omaa lasta koulutiellä. Lapsen heijastinliivi ei näkynyt repun alta, joten jotain oli keksittävä. Elina loi Enkelinsiipi ja Lohikäärmeensiipi heijastinliivit.
Suojelus Design sai nimensä tunteesta, jonka Elina sai, kun hän ompeli ensimmäisen liivin: ”Lapseni on suojassa.”
Intohimo käsillä tekemiseen on kulkenut lapsesta saakka mukana ja se näkyy täydellisissä tuotteissa, joissa on jokainen yksityiskohta mietitty ja tehty huolella.
Suojelus Design tuotteilla on Avainlippumerkki, joka on tunnustus suomalaisesta työstä ja se merkitsee Elinalle paljon. 

Pieni PuuPaja

Pieni PuuPaja on syntynyt haaveestani toteuttaa kaunista ja uniikkia, kotimaista koivua hyödyntäen. Ihastuin koivun sävyyn sisustuksessa ja  äitiyslomalla ollessani ajatuksille oli oma aikansa ja uskallus toteuttaa ideoita kypsyivät pikkuhiljaa.

Ensimmäiset valmistamani tuotteet olivat kakkukoristeet ja ne ovatkin yhä lempituotteitani. Kakkukoristeet ovat kauniita ja ekologisia ja niitä voi käyttää yhä uudelleen sekä käyttää vaikka lastenhuoneen  sisustuksessa.

Kaikki Pienen PuuPajan tuotteet valmistetaan Riihimäellä kotimaisesta ja laadukkaasta koivuvanerista, joka kasvaa vastuullisesti hoidetuissa metsissä.

<3 Pienen PuuPajan Hanna

Elina Malmi

”Olen onnellinen, kun saan tehdä työkseni sitä mitä rakastan. Olen toiminut graafisena suunnittelijana ja kuvittajana lähes 20 vuotta. Teen muun muassa kirjojen ulkoasuja ja taittoja sekä kuvituksia. Syksyllä 2021 halusin työni ohella tehdä myös joitakin omia tuotteita (Graafme) ja ensimmäinen tuote olikin perheen viikkokalenteri viisihenkisen perheen arkirumbaa helpottamaan.
Tämän lisäksi olen tehnyt tarroja ja kortteja sekä uusimpana tuotteena suuren suosion saaneet satukortit.

Ihastuttavasti kuvitetut satukortit sopivat yhteisiin satu­hetkiin, keskustelun käynnistäjäksi ja tunnetaitojen opettelemiseen.
Toimii lorupussin tavoin – lapsi voi vetää pakasta yhden kortin vaikka iltasaduksi. Tarinat ovat sopivan lyhyitä ja jokaisen lopussa on jokin sanoma tai opetus, josta voidaan keskustella yhdessä. Lyhyet eläintarinat käsittelevät suvaitsevaisuutta, kaveritaitoja, itsetuntoa ja muita tärkeitä teemoja.”

Vekkuli Kekkuli

Pukuompelija Mari on luonut lasten vaatteita valmistavan tuotemerkin Vekkuli Kekkuli.
Vekkuli Kekkulin ompelimo sijaitsee Pohjois-Karjalassa.
Vekkuli Kekkuli tuotteet tunnistaa iloisen värikkäistä kuoseista ja huippuammattilaisen ompelujäljestä. Vaatteet on mukavia ja käytännöllisiä malleiltaan. 
Vekkuli Kekkuli Headwrap on kestosuosikki niin aikuisille kuin lapsillekin, eikä ihme, sillä malli on täydellinen: sopivan leveä panta, jossa täydellinen rusetti. 
Ompelimossa valmistuu lasten vaatteet ja asusteet myös tilauksesta toivekuosilla, ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalvelu@alisanihmemaa.fi.

Maiduu design

Maiduu Design sai alkunsa syksyllä 2018. Marjo valmistaa itse Maiduun tuotteet ompelimossaan Joensuussa.

Maiduun valikoimista löydät kauniit ja käytännölliset asusteet lapsille ja naisille. Jokainen tuote valmistuu huolella rakkaudesta ompeluun. Ompelussa käytetyt kankaat ovat laadukkaita ja kestäviä.

Maiduun rusettipannat ihastuttavat arjessa ja jokaisessa perheen juhlassa. Merinovillasta valmistuu lämpimät pannat aikuisille ja lapaset koko perheelle.

Maiduu tekee paljon tuotteita myös tilauksesta asiakkaan toivomilla kuoseilla ja malleilla. Lähetä toiveesi asiakaspalvelu@alisanihmemaa.fi

Hanmari

Hanmari– tuotteiden takaa löytyy kolmen lapsen äiti Hanna, joka on aina rakastanut kaikkea käsillä tekemistä. Hanmarin tuotteet on taidokasta ompelutyötä ja kauniisti viimeistelty ja pakattu.
Tuotteet ommellaan pienellä kylällä Kälviällä, vanhassa puutalossa luonnon keskellä. Valikoimista löytyy monenlaisia tuotteita kuten suloiset lasten huppupyyhkeet, vauvan pipo&tumput setit, trikoopantoja,  joulun aikaan tonttulakkeja, pyyheturbaaneja ja kestorättejä.
Käsitöiden lisäksi myös runot ovat olleet aina lähellä Hannan sydäntä. Alisan ihmemaasta löytyvissä vohvelituotteissa onkin yhdistetty nämä kaksi asiaa; jokaiseen tuotteeseen on lisätty mukaan runo (Hannan omaa käsialaa).
Nämä vohvelituotteet ovatkin ihana lahja vaikka läheiselle voimaa antavan runon kera tai itselle piristämään arkea.

Hehkona

Tytti on yrittäjä Hehkona -nimen takana.  Hehkona valmistaa uniikkeja koruja käyttäen laadukkaita materiaaleja.

Luonnollisuus ja eettisyys ovat Hehkonan tärkeitä arvoja ja siksi juuri korkki on valikoitunut korujen yksityiskohtiin. Korkki on kaunis, eettinen ja ekologinen  materiaali, jota saadaan korkkipuun kuoresta. Puuta ei tarvitse kaataa vaan se kasvattaa uuden kerroksen runkonsa suojaksi.

Uutta Hehkonaa  ovat diffuuserikorut, jotka valmistuu laavakivihelmistä. Kivihelmiin voi halutessaan imeyttää lempituoksuaan.

Korujen valmistamisen lisäksi Hehkonan pajassa valmistuu erilaisia heijastavia asusteita. Tytti ohjaa myös joogatunteja Maskussa.

Emilia M

Emilia Martelius, on kahden prinsessan äiti, joka nauttii kaikesta käsillä tekemisestä kutomisesta puutöihin.

Jokaisella tuotteella on tarinansa ja esim. mittapuu tuote on syntynyt halusta antaa jotakin itsetehtyä ja aikaa kestävää ristiäislahjaksi hänen veljen perheelle, jotakin joka kasvaa mukana. Upea puinen käsinmaalattu mittapuu on tilattavissa kolmessa eri siluetissa. Emilia toteuttaa mittapuita myös toivekuviolla, joten laita rohkeasti viestiä asiakaspalvelu@alisanihmemaa.fi.

Emilian taidokkaissa käsissä syntyy myös käsinkirjailtu pellavainen Surusyöppö sekä upeat puiset Hohde ja Matta korvakorumallistot.

 

Mannankylässä

Mannankylässä on vuonna 2017 perustettu yritys jonka perustaja ja ainoa työntekijä on Maskulainen kolmen lapsen äiti Tiina. Mannankylässä huikea tarina alkoi yhden yön aikana kun Tiina oli julkaissut kuvan asiakastyönä tekemistään puputossuista, jotka herättivät paljon mielenkiintoa sosiaalisessa mediassa. Helpon alun jälkeen jäi jäljelle valtavasti työtä jota edelleen Tiina tekee ilolla ja ylpeydellä.
Kierrätys on suuri osa yrityksen ideologiaa ja kierrätysmateriaaleja käytetään aina kuin mahdollista niin tuotteissa kuin pakkauksissa. Mannankylässä valmistaa minimalistisen tyylikkäitä, mutta samalla hurmaavan leikkisiä asusteita.
Tunnetuin Mannankylässä tuote on mallisuojatut Puputossut, joita on tilattavissa lapsille ja aikuisille. 
Tuoteperheeseen kuuluvat myös laadukkaat käsin valmistetut rusetit kierrätysnahasta ja korkista. Mannankylässä Pompom Pupu pehmoleluna ja käsinukkena on jo monen lapsen ystävä. Pupulla on käsin neulottu Pompom-neule, jonka voi leikkiessä riisua ja pukea.

Ella K

Ella Kylänpää on Alisan ihmemaan isoäiti.
Ella on koko työuransa tehnyt tekstiilien parissa: tehdasompelijana, vaateliikkeen yrittäjänä, kangaskaupan pitäjänä, tilaus- ja korjausompelijana sekä pesulayrittäjänä.
90-luvun jälkeen uuden luominen ja ompelu jäivät muun kiireen (lasten ja pesulayrittäjyyden) jalkoihin. 2020 keväällä, kun eläkkeelle jäämisestä oli kulunut nelisen vuotta, syttyi uudestaan intohimo lasten vaatteiden ompeluun ja alkoi syntyä ihania luomuksia lastenlapsille. Samaan aikaan tytär Niina pyöritteli ajatusta Alisan ihmemaasta. Ja tässä sitä ollaan: Ella-mamma on yksi Alisan ihmemaan tekijöistä. Tuotteet syntyy pääosin vuosien aikana kertyneestä kangasvarastosta ja kierrätyskankaista. Suurin osa on siis ihan aitoja 90-luvun kankaita.

PikkuRepo

PikkuRepo tarjoaa yksilöllisiä ja kestäviä vaatteita niin lapsille kuin aikuisille. Pikku Repo merkin taustalla on Marianna, jonka sydäntä lähellä on lasten ja naisten vaatteiden valmistus. 

Ihmemaasta löydät naisten supermukavan ja laadukkaan Pikku Repo kauluscollegen. Upea kaulus ja puseron helma ovat collegen salaisuudet. 

Lapsille löytyy ihana frillapusero sekä vohvelikankaiset vaunuverhot ja pupupyyheliinat. 
Kankaiset kasvomaskit valmistuvat myös lasten ja aikuisten koossa.

Re-Twist

Handmade Re-Twist

Handmade Re-Twist on perustettu 12/20 ja merkin takana seisoo Outokumpulainen Katja Kaipainen, joka ompelee kierrätysmateriaaleista  tuotteita.

Kierrätystekstiilit valikoitui Re-Twistin päämateriaaleiksi  ainutlaatuisuuden vuoksi. Kasvivärjäys eri tekniikoineen ja  ekoprinttaus kiehtovat Katjaa ja onhan niissä joka kerta oma  yllätyksellisyys puhumattakaan kauniista, maanläheisistä, murretuista  sävyistä ilman ihoa ärsyttäviä ja ympäristöä kuormittavia kemikaaleja.

Ihmemaasta tilaat upeat uniikit Handmade Re-Twist Ekoprinttikukkarot  ja -pikkulaukut.

 

Studio vyyhti

Studio Vyyhti on Sallan ideahautomo ja luovuuden leikkikenttä varsinais-suomesta.

Vyyhti sai alkunsa, kun kiinnostusta käsityöyrittäjyyteen löytyi, mutta Sallan oli vaikea lähteä toteuttamaan yhtä selkeää suunnitelmaa. 
Tuntui, että ideat kietoutuivat yhteen sotkuiseksi kasaksi, vyyhdiksi! 
Haave yrittäjyydestä oli kytenyt jo pitkään, mutta viimein äitiyslomalla Vyyhti muuttui puhelimen muistiinpanoista oikeaksi yritykseksi.

Studio Vyyhti tunnetaankin jo eläinaiheisista design pehmotyynyistä. Haaveena on laajentaa eläinkaverien tuoteperhettä sekä toteuttaa muita piensisustustuotteita. Tärkeintä Sallalle on, että tekemisessä säilyy ilo, rentous ja uteliaisuus.

Nooma

Nooma tuo värikkäitä ja mielikuvitusta kutkuttavia kuvitettuja tuotteita niin arkeen kuin juhlaankin. Pirteän iloiset korut, moneen tilanteeseen sopivat lämminhenkiset kortit ja käytettäväksi suunnitellut paperituotteet lisäävät väriä jokaiseen päivään — satoi tai paistoi.

Nooma Creative on vuoden 2021 lopulla perustettu kuvitettuja tuotteita ja kuvituspalveluita tarjoava yritys, jonka taustalla pyörii tamperelainen kuvittaja ja graafinen suunnittelija Noora Katto. Hänen kädenjälkeä on hyvinkin saattanut vuosien varrella nähdä mm. lasten ja nuorten kuvakirjoissa tai alakoulujen oppimateriaaleissa.

byLauraTee

Laura on 36-vuotias pienen pojan äiti ja byLauraTee -tuotteiden luoja. Laura on aina pitänyt kädentaidoista, taiteen ja musiikin tekemisestä, vaikkakin käsityöt lankoineen, puikkoineen ja koukkuineen veivät sydämen vasta aikuisiällä. Ammatiltaan Laura on erityisluokanopettaja ja työn vastapainoksi hän tykännyt tehdä kaikenlaisia käsitöitä aina neulahuovutetuista eläinhahmoista timanttimaalauksiin ja pitsineulesukkiin.

ByLauraTee sai alkunsa tammikuussa 2021, kun hoitovapaalla ollessa hän päätti kokeilla virkattujen vaunulelujen tekemistä myyntiin. 

Yllätyksekseen tuotteista pidettiinkin paljon ja siitä saakka Laura on käyttänyt lähes kaiken vapaa-aikansa virkkuukoukku kädessä. Ihmemaan varastoon Laura loihtii hempeän vaalean persikan sävyistä vaunulelua.

Finnlamb

Finnlambin pehmoiset käsinneulotut asusteet tuovat lämpöä elämääsi. Tuotteet valmistetaan suomalaisesta lampaanvillasta ja viimeistellään  nahkaisella logomerkillä.

Yrityksen perustaja on lammastilan kasvatti Maaria, joka on aina  nauttinut käsillä tekemisestä ja syksyllä 2020 hurahtanut neulomiseen  ja suomalaiseen lampaanvillaan. Suomalainen villa on upea luonnonmateriaali sillä se lämmittää märkänäkin ja hylkii likaa sekä  puhdistaa itse itseään.
Hyvin hoidettu villatuote kestääkin  vuosikymmeniä.

Ihmemaasta löydät Finnlambin pehmoiset ja muhkeat Lakeus villapipot sekä kalanruotopannat lapsille ja aikuisille.

Katja Miilumäki

Olen Katja Miilumäki, kauneutta rakastava monen eri alan osaaja.
Olen etsinyt ilmaisumuotoa esteettisen näkemykseni toteuttamiselle ja löytänyt sen nyt koruista.
Niissä on ripaus leikillisyyttä ja mielikuvitusta perinteiseen muotokieleen ja hillittyyn eleganssiin yhdistettynä. Hempeys ja romantiikka elävät sopusoinnussa näyttävyyden ja omaperäisyyden kanssa.

Tervetuloa tutustumaan tekstiilikoruihini Alisan Ihmemaassa.

Perheellesi

Valikoimamme tarjoaa ihania tuotteita arkeen ja juhlaan.

Kotimainen

Kaikki verkkokauppamme tuotteet tehdään Suomessa.

Vastuullinen

Kaikki tuotteet ovat myyjänsä itse valmistamia.

Tehty rakkaudella

Jokainen tuote on erityinen, käsin ja rakkaudella tehty.

Kirjoituksia elämästä

Kaikenmaailman juttuja tekijöistä, tuotteista, materiaaleista ja elämän eri tilanteista.