Skip to main content

Kuukausi myymälän avajaisiin

Hurjaa! Nyt lasketaan enää päiviä avajaisiin. Tuon lauseen kirjoittaminenkin aiheuttaa minulle jännityksen kouraisun syvällä rinnassa. Huh.
Kaksi vuotta sitten hyppäsin Talotekniikka Forsblomin yrittäjän Arin auton kyytiin ja käytiin katsomassa Raisiossa, Kokinvuoressa, rakentamattoman tontin laidalla. Ari nauroi kun mulla oli käsin piirretty pohjapiirros jo mukana vaikka hän oli vasta sinä päivänä ensimmäisen kerran puhunut minulle suunnitteilla olevasta toimitilasta. 
Vaikka pohjapiirros Alisan ihmemaan myymälästä oli syntynyt jo edeltävinä kuukausina, niin silti koko ajatus tuntui lähinnä kaukaiselta haaveelta. 
Mutta ihan tosissaan sitä haavetta lähdettiin viemään eteenpäin. Ensimmäinen aikatauluskenaario oli, että tila on valmis 2020 vuoden loppuun mennessä.
Vuosi kuitenkin kului ennen kuin työmaalle lyötiin paalut maahan. Tuon vuoden aikana oli suunniteltu tulevat tilat ja hankittu rahoitusta toteutukselle. Alisan ihmemaa oli samalla rakentunut verkkokauppana ja pellavamallistona. 


Seuraava aikatauluhaave oli vuoden 2021 joulusesonki.
Rakentaminen olikin odotettua aikaa vievempää ja siirrettiin avajaisajankohta kuitenkin tammikuun puolelle.
Vuoden lopulla todettiin, että vasta helmikuu on realistinen tavoite. Aikatauluun toi painetta pesulan muutto, sillä uuteen rakennukseen suunniteltiin myös Clean Pesulapalvelut uudet tilat. Vuosien pesulayrittäjyyskokemuksella tiesin, että pesulan muuttoa ei voi suunnitella kesään, sillä se on pesulassa kiireisintä aikaa. Kesällä pesulassamme on töitä lähes kaksi kertaa talvikuukausiin verrattuna ja jo sen vuoksi kesään tuo vuosittain oman haasteensa henkilöstön kesälomien järjestäminen. Joten muutto oli tapahduttava ehdottomasti ennen kesäsesonkia.
Tammikuussa jouduttiin vielä kerran tarkistamaan aikataulua ja muuttopäivä sovittiin huhtikuulle. 


Nyt on keskiviikko 4.5.2022. Ja kyllä! Viime viikolla pesula viimein muutti uusiin upeisiin tiloihin!
Ja tämän viikon maanantaina pestiin ensimmäistä päivää pyykkiä uusissa tiloissa. Monet tavarat ja kalusteet löysivät ensimmäisen päivän aikana paikkansa. Moni asiakaskin uskaltautui asioimaan meillä ❤️Olo on nyt todella helpottunut ja innostunut. –  Nyt me ollaan valmiita pesulan kesäsesonkiin!


En voi jäädä kuitenkaan liikaa fiilistelemään, sillä suurin on vielä edessä: Alisan ihmemaan myymälän, eli täysin uuden myymäläkonseptin avaaminen. Tai sitä ennen vielä myymälän ja kahvilan tilojen valmistuminen, kalustaminen ja sisustaminen.
Ihmemaan tila rakentuu pesulan tilan yläkertaan. Eli rakennuksen 2. kerrokseen. Juuri nyt on rakenteilla portaikot yläkertaan ja ikkunoita asennetaan. Seuraavaksi on terassin ja väliseinien vuoro. Pihakin on vielä asfalttia vailla. Eli paljon on tapahtumassa seuraavien viikkojen aikana.
Tavoite on kuitenkin päästä toukokuun lopulla sisustamaan ja kalustamaan tiloja ja kesäkuun alussa viettämään avajaisia. 
Hissikin on tulossa rakennukseen, mutta sitä joudumme odottamaan syksyyn. 


Ihmemaan myymälään on tulossa secondhand myymälä lapsiperheille. Haluan että myymälämme on aidosti vaihtoehto kauppakeskusten vaatekaupoille ja marketeille. 
Meillä secondhand tuotteet ovat siististi esillä ja myymälä on kutsuva ja viihtyisä. Myös verkkokaupan ihastuttava kotimainen tuotevalikoima on viimein hypisteltävissä ja ostettavissa suoraan mukaan. Meillä voi tehdä vain vastuullisia hyvän mielen ostoksia: kierrätettyä tai jos valitset uutta, niin kotimaista ❤️


Tiloihimme tulee myös elämää ja elämyksiä, sillä myymälämme sydän on Alisan ihmemaan kahvila. Kahvilassa nautitaan vastuullisesti tuotettua ja laadukasta kahvia. Tavallista kahvia tai ihanaa erikoiskahvia kuten cafe latte, cappuccino tai vaikka cafe americano. 
Kahvin kanssa maistuu meillä leivottu suklaakakku Naantalissa valmistetun artesaanijäätelön kanssa. Nordic Gelaton jäätelö on itsessään kokemisen arvoinen elämys. 
Lounaaksikin on tarjolla jotakin elämyksellistä, lämmintä ja maistuvaa,  jota ei ole sellaisenaan tarjolla vielä missään Turun seudulla. Kerron tästä lisää lähiaikoina!


Kahvilan yhteyteen on tulossa meidän ihana pieni Elämystila Aatos. Elämystilassa tullaan järjestämään erilaisia iltamia ja kursseja niin vanhemmille kuin lapsillekin. Yhteistyökumppaniverkostostamme löytyy monen alan taitajia, joten tulossa on huikeita oppeja ja kokemuksia tarjoavia tilaisuuksia.
Tulossa on esimerkiksi wine&paint iltaa, hemmottelupäiviä, ja erilaisia kursseja, joissa voi oppia erilaisin tekniikoin valmistamaan kaikkea kaunista. Tulossa kursseja esimerkiksi makrameetöihin, nahka- ja lasikapussikorujen valmistukseen, munankuorimosaiikkitekniikkaan, pajutöihin, luonnonkukkaranssien valmistukseen ja Linocut printing -tekniikkaan. Lisäksi tulossa on erilaisia luonnonkosmetiikan valmistuskursseja.


Elämystila Aatos on myös vuokrattavissa juhlatilaksi lasten syntymäpäiviin tai kokoustilaksi yhdistyksille tai yrityksille.
Kahvilastamme saa tietysti ihanat tarjoilut tilaisuuksiin ja meiltä löytyy myös kaksi taitavaa fantasiakakkujen tekijää, jotka loihtivat lapsille kakkuja toiveiden mukaan. Kakkulandia ja oma kondiittorimme Annukka vastaavat loihtimisesta. ❤️
Meidän kauttamme järjestyy myös erilaiset ohjelmanumerot ja pajat lastenjuhliin. Lisäksi noin 40 m2 leikkipaikka on myös pienten juhlijoidemme käytössä.
Tilaan on rakentumassa erillinen pieni valokuvausstudio, jossa tullaan järjestämään pop up -kuvauksia, mutta jota voi myös valokuvaajat ja perheet vuokrata omiin lapsi- ja perhekuvauksiin. 


Niin mieletön kokonaisuus on tulossa että olen pakahtua innosta ja onnesta! ❤️
Seuraava tärkeä tehtäväni ennen tilojen kalustamista ja sisustamista on secondhand myyntipaikkojen myynti.
Olen viime viikkoina valmistellut lisäyksiä verkkosivustollemme, jotta tätä kautta löytyisi kaikki tarvittava tieto myymälästämme ja mahdollisuus varata oma myyntipaikka. 
Ihan lähipäivinä saan sen työn päätökseen ja voin julkaista lisäykset. Sivustolle tulee lisäinfoa myyntitavoista ja myyntipaikoista ja myyntipaikan pääsee myös ostamaan itselleen ennakkoon. 
Eli nyt voitkin alkaa tehdä kevätsiivousta kaappeihin ja kerätä jo valmiiksi kesään sopivia vaatteita myyntiin. Meidän kauttamme myös lasten sisutustuotteet ja tarvikkeet löytävät uuden kodin. Ja parasta on, että samalla voit tienata itsellesi ja lapsillesi kesälomarahaa!
Kesäkuulle on jo paljon suunnitteilla avajaisohjelmaa monena viikonloppuna, joten väkeä on varmasti paljon liikkeellä. 
Heinäkuullekin on alustavasti jo puhuttu erilaisista kesäteemaisista työpajoista. Joten kannattaa pysyä kuulolla!
Ihanaa kun sain taas jaettua täällä ajatuksiani ja tärkeintä on, että jaksoit lukea! ❤️ tulethan kertomaan minulle someen, että mitä ajatuksia ja fiiliksiä kirjoitukseni herätti sinussa: 

https://www.instagram.com/alisanihmemaa

https://www.instagram.com/alisanihmemaa_secondhand

https://www.facebook.com/alisanihmemaa
Jokainen kommentti on minulle tärkeä ❤️